Măsurare nivel de zgomot & măsurare decibeli

Oferim servicii de măsurare nivel de zgomot, prin măsurare decibeli și determinare nivel de presiune acustică în aer. 

Alături de prezența în atmosferă a anumitor poluanți (pulberi și particule în suspensie, pulberi sedimentabile, emisii de la surse sigure), un anumit nivel de zgomot poate deveni o componentă de bază a poluării mediului. 

Prin urmare, demersurile de măsurare nivel de zgomot și măsurare decibeli reprezintă o responsabilitate legală și etică, deopotrivă, a companiilor care desfășoară un anumit tip de activități. Blumenfield® oferă servicii profesionale de măsurare nivel de zgomot și măsurare decibeli, asigurând implicit și o determinare nivel de presiune acustică. 

Măsurare nivel de zgomot pentru testarea poluării fonice

Zgomotul reprezintă o componentă a poluării mediului. Caracteristicile acestei poluări privesc durata, frecvența și intensitatea sonoră, în timp ce caracterul cel mai important depinde de trăsăturile sursei, de distanța și posibilitatea de transmitere.

Procedura de măsurare nivel de zgomot presupune citirea nivelului de decibeli (măsurare decibeli) înregistrați de echipamentul specific. 

Poluarea fonică poată să apară într-o varietate de contexte, cu multiple surse: în zonele industriale, în zonele în care se construiește sau au loc demolări, dar și în zone rezidențiale. 

Măsurare decibeli și determinare nivel de presiune acustică

Efectuăm analize zgomot și oferim servicii de măsurare nivel de zgomot (măsurare decibeli și determinare nivel de presiune acustică) în conformitate cu standardele și criteriile stabilite prin acordul de mediu, autorizația de mediu sau  autorizația integrată de mediu. 

În cadrul pachetului de analize zgomot, oferim: 

✅ Măsurare decibeli;

✅ Determinare nivel de presiune acustică. 

Procedura de determinare nivel de presiune acustică se execută în cadrul laboratorului propriu, în conformitate cu standardele SR ISO 1996-1:2016, SR ISO 1996-2:2018 și SR 10009:2017.                                                                                                                                                                                               

Ce beneficii îți oferă laboratorul Blumenfield® Science?

✅ Răspuns rapid la solicitările privind efectuarea unor analize zgomot;

✅ Operativitate și flexibilitate privind realizarea procedurilor de măsurare nivel de zgomot (măsurare decibeli și determinare nivel de presiune acustică). 

Beneficii suplimentare prin pachetul de servicii Blumenfield® Plus

✅ Contract cu extra beneficii;

✅ GRATUIT: planificarea anuală a prelevărilor (înregistrare și măsurare decibeli);

✅ Plata facturilor la termenul agreat în contract;

✅ Primirea Rapoartelor de Încercare pe e-mail, odată cu factura;

✅ Serviciu de raportare a buletinelor de analiză;

✅ Raportare privind statusul documentelor depuse.

Alege serviciile noastre de măsurare nivel de zgomot (măsurare decibeli și determinare nivel de presiune acustică) și beneficiezi de profesionalism, acuratețe și promptitudine. Dacă dorești mai multe informații despre procedurile de măsurare decibeli și determinare nivel de presiune acustică, dar și despre alte servicii  oferite de Blumenfield®, te rugăm să ne contactezi!

Alături de pachetele de analize aer, în cadrul laboratoarelor Blumenfield® Science, realizăm și analize pentru sol, sedimente și deșeuri, precum și analize de apă

Servicii

Dorești mai multe informații?