Formând echipă cu un expert în protecția mediului, este un prim pas în demersul potrivit pentru reducerea poluării. Este adevărat că, cel mai important aspect este identificarea sursei poluării aerului și mai apoi, structurarea unui plan de acțiuni corective.
Calitatea aerului atmosferic, poate influența starea de sănătate a populației. Urmărirea evoluției indicatorilor de calitate ai aerului prin programe de monitorizare și asigurarea raportării prompte a datelor privind calitatea aerului, ne poate aduce o viziune asupra impactului poluării atmosferice și implicit asupra stării de sănătate a populației.
Cui se adresează monitorizarea calității aerului?
Tuturor activităților economice, care au aceasta măsura impusă prin actul de reglementare emis de Agenția pentru Protecția Mediului. Această monitorizare constă în măsurători și analize de mediu prin tehnici analitice, urmărind respectarea limitelor maxime admisibile stabilite prin lege sau de către autoritățile competente, pentru parametrii fizico-chimici.
Care sunt parametrii de interes urmăriți în această monitorizare?
Monitorizarea calității aerului oferă informații despre nivelul mai multor poluanți, însă noi ne propunem să ii enumerăm pe cei mai importanți:
Pulberile în suspensie (PM10 și PM2,5), Monoxidul de carbon (CO), Oxizi de azot NOx (NO / NO2), Dioxidul de sulf (SO2), Compuși organici volatili (COV) și cele mai toxice metale grele, datorită riscului pe care îl pot reprezenta pentru sănătatea omului și influenței asupra mediului ambiant: plumb (Pb), cadmiu (Cd), arsen (As), nichel (Ni) mercur (Hg).
Din păcate, cunoaștem deja că, o dezvoltare a societăţii atrage de la sine un impact negativ asupra mediului. Antropizarea accelerată la care suntem martori zi de zi, conduce la poluarea atmosferei, o creștere a concentrației gazelor cu efect de seră, poluarea apei și a solului.
Efectul negativ se resimte dramatic la nivelul ecosistemelor, ca urmare a modificărilor fizico-chimice a componentelor de mediu, afectând în aceeași măsură și starea de conservare a unor specii de faună și floră cu statut deja vulnerabil.
Din fericire, reușim să aducem un aer proaspăt pentru afaceri, oferindu-le sprijinul necesar să (re)dobândească controlul asupra modului în care își desfășoară activitatea, astfel încât impactul asupra mediului să fie cât mai redus. Expert în probleme de mediu, Blumenfield® este un partener de încredere care furnizează servicii integrate de consultanță pentru protecția mediului, având suportul metodic al diviziei sale științifice – Centrul de cercetare pentru protecția mediului – Blumenfield®Science
În portofoliul Blumenfield®Science se găsesc proiecte diverse de mediu, derulate pentru industrii variate – de la turism, construcții, agricultură, și energii alternative, până la infrastructură, rețele edilitare sau industria petrolului și gazelor.
Te invităm să afli mai multe detalii despre activitatea Centrului de cercetare pentru protecția mediului – Blumenfield®Science.