Ro / En /

Analize de mediu cu nano-precizie. Cum schimbă tehnologiile avansate regulile în domeniul protecției mediului

Ce este nou în laboratoarele de analize de mediu?

Tendința actuală globală de tehnologizare nu ar trebui să ocolească laboratoarele de analize tehnice de mediu, dar multe laboratoare din țară folosesc, pentru anumite analize de mediu, echipamente ale căror performanțe sunt surclasate de tehnologiile avansate.

De exemplu, pentru determinarea metalelor grele din apă, sol și sedimente, majoritatea laboratoarelor de mediu din țară folosesc metode de analiză oferite de echipamente de tipul Spectometrie de absorbție atomică (AAS), cu un sistem de atomizare în flacără sau în cuptor de grafit.

Acest tip de echipamente determină metalele grele la un nivel al concentrației de miligrame (ppm) spre deosebire de noile tehnologii avansate ce permit determinări la nivel de nanograme.

 

 

Analize de mediu cu nano-precizie

Tehnologia avansată permite detectarea rapidă la concentrații extrem de mici a contaminanților din probe de apă, sedimente, nămol, soluri. În comparație cu metodele de analiză folosite anterior, acestea pot fi de un milion de ori mai precise.

Blumenfield Science folosește, spre exemplu, pentru determinarea metalelor grele un echipament inovator, un spectrometru de masă plasmatică cuplată inductiv (ICP – MS) ce utilizează plasmă cuplată inductiv pentru atomizarea probei.

Acest echipament detectează simultan, în câteva minute, 23 de metale și mai multe nemetale în concentrații foarte mici, la nivel de nanograme. Comparativ cu spectrometria de absorbție atomică, ICP -MS are o viteză, precizie și sensibilitate mult mai mare.

 

 

Cum poți obține rapid analize de mediu precise

Laboratoarele Blumenfield oferă soluții optime și rapide la problemele de mediu, investind în tehnologii avansate care susțin protecția mediului.

Blumenfield Science, primul centru privat de cercetare în protecția mediului din sud-estul țării, folosește tehnologie și echipamente de ultimă generație ce permit reducerea timpului de analiză și identificarea poluanților de concentrație foarte mică.

Acuratețea ridicată în analiza factorilor de mediu coroborată cu vasta experiență Blumenfield, asigură suportul necesar în decizia de investiție a clienților, care poate depinde uneori de condițiile de mediu pe care le oferă locația aleasă, dar mai ales de obligațiile de mediu ce pot atrage după sine costuri semnificative.

De 10 ani, experți în proiecte de mediu și creatori de soluții.