Ro / En /
Lacul Amara

Locuri „curate” din România: Amara

Amara – unul dintre locurile „curate” ale României

Fie că este iarnă, fie că este vară, putem afirma că nu exista loc mai frumos și mai curat decât cel din inima naturii.

BLUMENFIELD descoperă frumusețea naturii prin numeroasele programe de monitorizare a biodiversității derulate de-a lungul timpului. Departe de zgomotul asurzitor al orașelor, se ascund cele mai frumoase peisaje ce așteaptă să fie descoperite.

Situat în estul Câmpiei Române, în județul Ialomița, orașul Amara este unul dinte locurile curate din România. Aici, vei descoperi un mix uimitor între sălbăticie și civilizație.

Aria Protejată Amara este parte a sitului Natura 2000 ROSPA0065 și este situat pe traseul marelui drum de migrație estic. Teritoriul este vizitat în perioadele de migrație, constituind loc de hrănire și odihnă pentru specii rare și foarte rare.

Amara

Această zonă are un patrimoniu natural bogat reprezentat prin vegetația unică și speciile de păsări pe care le puteți observa pe lacul Amara și în împrejurimile lui.

Lacul Amara este gazda unei vegetații unice, iar împrejurimile acestuia reprezintă un real interes pentru pasionații de ornitologie. Au fost observate în zona sitului 26 de specii de păsări ale căror conservare necesită desemnarea ariilor speciale de conservare și a ariilor de protecție specială avifaunistică; 42 de specii de păsări care necesită protecție strictă; 18 specii de păsări de interes comunitar.

Păsări Amara

Lacul este situat într-o depresiune, iar factorii ce determină creșterea concentrației de săruri din apă sunt: lipsa alimentării cu apă dulce, lipsa legăturii cu râul Ialomița și procesul de evaporare datorită climatului uscat. Apa lacului este bogată în săruri de sulfați, bicarbonați, cloruri, ioduri, bromuri și săruri de magneziu, lucru ce a favorizat formarea unui nămol cu caracter terapeutic benefic turiștilor în tratarea diverselor afecțiuni.

Un prezent curat înseamnă un viitor curat!

Trăim într-o perioadă în care impactul asupra mediului înconjurător înseamnă și un impact asupra sănătății. Rămânem plăcut surprinși să descoperim că în Amara peisajele încântătoare sunt conservate și recomandăm această zonă atât în scopuri recreative, cât și pentru cunoașterea mediului înconjurător.


Pentru a fi la curent cu activitățile noastre, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de Facebook Blumenfield.

Fotografii realizate de Alexandra Matei
Lacul Amara

De 10 ani, experți în proiecte de mediu și creatori de soluții.

partener2
partener3
partener4
partener5
partener7
partener8
partener8
partener9
partener10
partener12
partener12
Envisan