Ro / En /
arii naturale protejate din romania ok

Arii naturale protejate din România

Arii naturale protejate din România

România este una dintre țările cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Deține o treime din Dunăre și jumătate din lanțul Munților Carpați. Dintre cele 11 regiuni biogeografice ale Europei, 5 se găsesc pe suprafața țării noastre. Toate aceste date fac din România o țară cu o natură extrem de bogată și variată.

În prezent, ariile naturale protejate din rețeaua Natura 2000 acoperă 18% din suprafața terestră a Uniunii Europene, România fiind peste medie – cu 23% din suprafața teritoriului.

Arii naturale protejate din Romania - hartă
Hartă – Arii naturale protejate din România | date prelucrate

Criteriile care stau la baza desemnării unei arii naturale protejate constau în existența unor particularități privind diversitatea ecologică din cadrul unui habitat, cât și de prezența și distribuția unor specii valoroase din punct de vedere conservativ.

Pe lângă obiectivul principal de menținere și chiar de refacere a valorilor conservative amenințate de o dezvoltare economică accelerată, ariile protejate tind să devină zone de referință pentru o conviețuire armonioasă a omului cu natura, chiar și în condițiile în care ritmul de dezvoltare economică crește.

Blumenfield oferă servicii complete de monitorizare a biodiversității în zona ariilor naturale protejate.

Echipa de specialiști vine în sprijinul companiilor care desfășoară proiecte în arii naturale protejate și propune programe de monitorizare astfel încât impactul generat să fie monitorizat permanent, iar măsurile adecvate propuse să fie implementate în mod eficient în desfășurarea activităților.


Sursă imagini: Natura Sălbatică

De 10 ani, experți în proiecte de mediu și creatori de soluții.

partener2
partener3
partener4
partener5
partener7
partener8
partener8
partener9
partener10
partener12
partener12
Envisan