Ro / En /
Răspunderea față de mediu

Răspunderea față de mediu dincolo de pandemia COVID-19

Răspunderea față de mediu dincolo de pandemia COVID-19

Cum ar trebui să repornim economia după perioada de pandemie? Este protecția și răspunderea față de mediu unul dintre obiectivele de interes care să beneficieze de investiții avantajoase din bugetul public cât și din cel privat? Ca să putem răspunde la aceste întrebări, se identifică o nevoie reală de angajamente și planuri ferme, de proiecte fezabile, care pot atrage astfel de investiții.

În ultima perioadă, auzim foarte des discuții legate de modul în care omenirea va fi impactată de această criză globală, probabil cea mai mare a generației noastre. Unul dintre efectele ce vor fi resimțite după ridicarea restricțiilor de distanțare, va fi apariția unei abordări sociale diferite pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea, indiferent de schimbările sociale ce vor urma, este evident că natura necesită, poate mai mult ca oricând, protecție și responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, dar și o politică riguroasă de managementul deșeurilor.

Contribuția Blumenfield® în protejarea mediului înconjurător

Pentru a acționa responsabil față de mediul în care trăim, atât la nivel internațional, cât și la nivel național, există companii ce oferă mediului de afaceri consultanță pentru protecția mediului. Dincolo de a oferi consultanță, Blumenfield® întreprinde studii complexe de mediu având suportul metodic al propriei divizii științifice, Blumenfield Science.

Monitorizarea activă a factorilor de mediu este una dintre cerințele esențiale în desfășurarea activităților reglementate din punct de vedere al protecției mediului.

Efectele negative induse factorilor de mediu precum AER, APĂ, SOL prin poluarea acestora și lipsa unei atenționări în cazul atingerii limitelor valorilor maxime admise pentru prezența contaminanților, conduce în final la efecte semnificative asupra sănătății umane cât și asupra florei și faunei.

Este important astfel, ca monitorizarea factorilor de mediu să fie efectuata responsabil, iar atunci când apar variații în valorile înregistrate față de valorile de referință, măsuri active de identificare a cauzei și remediere sunt necesare a fi luate cu promptitudine.

Laboratoare cu tehnologii de ultimă generație

Blumenfield Science este singurul centru privat de cercetare pentru protecția mediului din Constanța. Cele șase laboratoare sunt dotate cu echipamente de ultimă generație, acestea fiind utilizate de o echipă de profesioniști în protecția mediului.

În laboratoarele Blumenfield® se efectuează analize fizico – chimice pentru probe de apă, sol, sedimente și deșeuri, analize microbiologice și determinări biologice în cadrul studiilor de mediu sau monitorizărilor curente ale activităților cu impact asupra mediului.

Rezultatul acestor analize de mediu sunt interpretate atât din punct de vedere al referințelor legislației în vigoare privind limitele maxim admise pentru parametrii analizați, cât și din punct de vedere ecologic, respectiv efectul asupra factorilor de mediu potențial afectați.

Blumenfield® creator de soluții și expert în proiecte de mediu

De-a lungul celor peste 10 ani de activitate, Blumenfield® a devenit expert în proiecte de mediu și nu s-a oprit nici o clipă din a avea o atitudine responsabilă față de acesta. 

Preocuparea de a promova monitorizarea responsabilă a factorilor de mediu este unul din dezideratele Blumenfield®, susținând totodată creșterea interesului pentru controlul activităților poluante și dezvoltarea orientării către un echilibru în ceea ce privește calitatea mediului, conducând astfel la reducerea riscului de poluare generată de industrie.

Mai mult ca oricând, aflați în mijlocul epidemiei cu COVID-19, trebuie să conștientizăm cât de fragilă este ființa umană într-un mediu poluant. După cum este bine știut, încărcătura de poluanți în aer face ca virușii să fie purtați și să reziste pentru un timp mai îndelungat. Blumenfield® consideră că această încercare prin care trece omenirea astăzi, poate avea o influență mare asupra abordării noastre de mâine privind poluarea, iar lecțiile învățate vor fi foarte importante pentru a regândi problemele de mediu.

Blumenfield® promite să continue demersul în comunitate ca „ambasador de aer proaspăt” al industriei, dar și ca furnizor de soluții permanent prietenoase cu mediul înconjurător.


Pentru a fi la curent cu activitățile noastre, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de Facebook Blumenfield

De 10 ani, experți în proiecte de mediu și creatori de soluții.

partener2
partener3
partener4
partener5
partener7
partener8
partener8
partener9
partener10
partener12
partener12
Envisan